Семеен хотел и къща „Балкански рай”  

English versin

Село Дрента

Село ДрентаИмето си село Дрента е получило от дряна, с които били обрасли околните слонове. Селото се намира 600 метра над морското равнище. Въпреки че е на такава височина и е  разположено в самите поли на Балкана, климатът не е суров, нито рязко променлив.

Селището се състои от няколко махали, пръснати из дебрите на Стара планина – Баждари, Горни край, Косевци, Липов рът, Добревци, Караиванци, Разпада.

Дрента крие очарование с приказната си природа. На юг от селото се издига невисок баир от двете му страни се врязват реките Веселина и Божечка, а той като исполин се оглежда в техните безброй сини вирове. Този баир се нарича Шипков рът. Той е любимо място за отдих на дренчани.  Обширната поляна по всяко време на годината приема любителите на красивата природа.

Условията са много подходящи за горски пикник и разходки и при желание на гостите, домакините са готови да го организират.

Изглед Фонтан

В дълбините на горските пътеки в местността Горни край тече минерална вода, която извира от село Вонеща вода. Тази вода има изпитано лековито действие!

Хотели в България | Апартаменти, квартири и хотели в Созопол
© 2008-2017 инж. Светослав Михайлов