За Хотела

Семеен хотел
„Балкански рай”

Почивката ви във Балкански рай ще ви помогне да се почувствате наистина релаксирани и свежи. Заниманията, с които можете да се заемете са нещо различно и отморяващо.
Летните планинските вечери тук са прохладни и обикновено туристите докато си обличат пуловерите с облекчение си спомнят, в апартаментите в града, те първа започват най-мъчителните горещини.
Тук е чудесно място за семействата с деца. За пръв път на наистина безопасно място. Без притеснения от движение на коли, тълпа непознати и всички опасности, които предлага града. Нека поиграят на воля, да се забавляват на люлката, в басейна, на игрището за волейбол или на полянката. Те са тук, а това е вашето място, където да се отпуснете и само да им се радвате отстрани.

На разположение на гостите е обособени кухни за самостоятелно приготвяне на храна, голяма трапезария, разделена на две нива, мека мебел, LCD телевизор, стерео уредба, обширен двор с футболно игрище, волейболно игрище, детски люлки, пързалка, федербал, тенис на маса и паркинг, барбекю и пещ.

Предлагаме на своите гости възможност да разнообразят почивката

При желание на гостите са възможни екоразходки в сърцето на Балкана. Можете да се разходят из горското усое, да почувстват свежият дъх на природата и аромата на боровите гори.
В близост се намират реките Божечка и Веселина. Прекрасно място за риболов и плаж. Рибарите могат да подготвят въдиците си и да изведат семейството си на пикник на брега на реката и да споделят тайните на риболова с децата си.
Има широк път, което дава възможност за каране на колела.
На 2 км от къщата тече минерална вода с доказано лековито действие.

Места които си струва
да посетите
не пропускайте
Природни забележителности
в близост до Елена
  • Христовски водопад
  • Раев камък
  • Марков камък
  • Дървото Слона ( дъб, на 1300 години)
  • Връх Чумерна
Язовир
Йовковци

Язовир Йовковци е един от най-големите в България и затова е масово предпочитан от рибари и туристи. Той се намира на 5 км. от град Елена и предлага много възможности за риболовен туризъм, барбекю и палатки.
Язовира и околността му впечатляват с красота, спокойствие, тишина, чист въздух.

Град
Елена

Китният старопланински град Елена се намира в полите на гористия Еленски балкан. Той е разположен в красивата долина на Еленската река. На север се простират Еленските височини, на юг – Балканът. Северно от града е Чуканското бърдо, където нависоко сред борови насаждения се белее сградата на бившето климатично училище. Зад бърдото се издигат редица височини, изградени от варовици, мергели и пясъчници.

сезонна промоция!
До 10% отстъпка при по-голям престой.